Marko Bitenc


Moja glasbena pot se je začela s popom. Prva je bila skupino ROSA, nadaljevala se je z IZVIROM. Po razpadu Izvira sem skupaj  z nekaterimi drugimi člani te skupine vstopil v  PREDMESTJE in iz popa presedlal na rock jazz, sem pa tja pomešan tudi s popularno glasbo. Na koncu te rock jazzovske in delno pop poti sem srečal s skupino 12 NASPROTJE. Na tej točki se je moja pot pop glasbe končala, sicer ne popolnoma, saj sem imel še samostojne nastope z plesnim orkestrom RTV  Slovenija pod vodstvom sedaj že pokojnega dirigenta Jožeta Privška. V času sodelovanja s Predmestjem sem za založbo RTB izdal tudi samostojen projekt z naslovom BEA’TN’C. Posnel sem tudi nekaj otroških pravljic, z vsemi omenjenimi skupinami pa kar nekaj nekaj albumov.
Po tej odisejadi sem se podal na povsem drugačno glasbeno pot in sicer v svet narodno-zabavne glasbe. Mojo narodnozabavno kariero sem pričel v skupini AS in v njej tudi ostal do konca. Dve elti sem pomagal tudi skupini DOLOMITI. V tej glasbeni zvrsti sem preživel kar 18 let in večino časa deloval v tujini.

V vsem tem času sem doštudiral solo petje pri sedaj že pokojni sopranistki Ljubljanske opere, gospe HILDI HÖLZL. Določeno obdobje je bil moj pevski mentor sam gospod VILKO AVSENIK in tudi gospod Tozon.

Zanimivo je, da sem v skupini Predmestje deloval ne le kot vokalist, temveč tudi kot tolkalist. Imel sem čudovite kongo bobne in še nekaj tovrstnih tolkalističlnih posladkov.