Sled sonca

 

Pogosto sem se spraševal ali sonce lahko pušča za seboj sledi. Na pogled tako neumno vprašanje, pa vendar. Ko sonce ugasne izginejo vse njegove sledi. Tako so mi povedali nekateri. A so se zmotili.

Sonce vsak dan pusti za seboj nešteto sledi v obliki življenja, ki ga živim bitjem na Zemlji omogoča. Dogaja se fotosinteza, zorijo sadeži, ogrejejo so morje, jezera in reke, človeška koža porjavi, posuši se perilo …

Zame je navidnejša sled sonca življenje, ki ne ugasne tudi, ko to zvečer ugasne. Pore življenja so se preko dneva napolnile z energijo in življenje bo brezskrbno počakalo do naslednjega dne, ko bo sonce spet posijalo. In tako dan za dnem sonce pušča nepregledno množico sledi, na videz nepovezanih, a v bistvu soodvisnih. Sled sonca je kot sled glasbe. Tudi ko izgine pusti za seboj neko sled, ki napoveduje ponovno snidenje, ponoven stik, ponovno oživljenje.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

a.pompe / a.pompe

foto: anže pompe

Home Glasba Skladbe Sled sonca